23 Ekim 2010 Cumartesi

vazgeçilmek

tanım: vazgeçmek fiilinin tersi.

ilginçtir vazgeçmek ve vazgeçilmek bazı (buraya dikkat) durumalarda köşe kapmaca oynuyor. biri ne kadar vazgeçerse karşı taraftan, öteki o derecede vazgeçmemek için direniyor. olay tamamen psikolojik, kimse özel değil, kimse bulunmaz değil, kimse benzersiz değil, sen zaten bunların farkındasın. ama uyarlayamıyorsun bu fikri.

ne arkadaşlarla dertleşmek, ne herşeyin yeniden başladığı hayalini kurmak. bunların hiç bi faydası yok. hepsi alehine tanıklık ediyor.

kabul et artık, bir hiçsin, tahtından indirildin, umrunda değilsin kimsenin. aynısın aslında, neysen osun yine, hiçliğin sadece ona göre bir hiçlik. sende bi değişlik yok. dünyanın geri kalanının umrunda değildin zaten hiç bi zaman, bir kişi arttı sayı. ne farkeder? bir başkası tadıyor o hazları artık. hepsi bu. aman neyse... o cesaretlendi, kendine güveni geldi, eskiden cesaret edemediği şeyleri sakladı senden, sonra biriktirip birden vurdu yüzüne. hiç böyle bilmezdin onu. ama kabul et, bu onun hayatı, istediği gibi koşturur atını. kızgınsın, sadece sen bedel ödememliydin, ama oldu. ödettiğin bedellere say. "ama ben bedel ödetmedim kimseye". sen ödemediğin için hatırlamıyor olabilir misin? onun sana yaptıklarını hatırlamaya değer bulacak kadar ciddiye almaması ve kendini suçtan aklaması gibi. tıpkı. aynen. koşut.

tek kurtuluş yolu kabullenmek, onun adı vazgeçmek oluyor. seviyorum bunu. ama lafla değil, gerçekten vazgeçebilmek. bir zaman çok önemsediğin ama şimdi elinin altında olduğu taktirde bile umursamadığın şeyler gibi. zaman aldı, ama oldu. bak. sancılı bir operasyonla bir tümörden kurtuldun. parçandı, canındı belki. potansiyel tehditti. kontrol sende değildi hiç bi zaman. onu tesadüfen kaybetmedin o güne kadar. ama gitti ve bir daha gelmeyecek. hafifliğin sana kalan.

gerçekten o iyi bir insan, yoksa o kadar zaman kenetlenip kalamazdın bir arada. tüm iyiliğiyle gitti. suç kimsenin değil. seni terketmiş olması kötü olduğu manasına gelmiyor. iyi her yerde iyidir ahbap. ama bunun sana bir faydası yok artık. artık kendi faydanı bul, faydalanmanı değil.

belki arar seni bir gün, "alo" der. ama inan dostum, eğer o gün gelirse hiç beklemediğin, aramasını istemediğin hatta istemeyecek kadar bile umursamadığın bir gün olacak o gün. çünkü gerçekten vazgeçmiş olacaksın. başka planların içindeyken ayak bağı olacak sana. çünkü senin vazgeçmenle onun vazgeçilmesi köşe kapmaca oynuyor olacak yeniden.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder